Kulcs a férfi szívéhez

2015.08.31 22:24

A férfiak nagy része hallgat a párkapcsolatban, mégis… a legtöbb nő nem akarja, vagy nem képes elhinni, hogy a pasik igenis akarnak beszélni. Sőt megfelelő körülmények között akár egy egész álló éjszakát képesek átbeszélgetni (nem csak a kapcsolat legelején), hiszen ők is vágynak arra, hogy megértessék önmagukat. Csak meg kell találni az adott kulcsot, amivel kinyithatod a lakatot kedvesed szívén. Ha rájössz, miért hallgat, könnyen beszédre bírhatod.


A férfiak hallgatnak, mert…

félnek az elutasítástól.
A legtöbb pasi úgy érzi, párja túl kritikus vele szemben. Lehet a párod külsőre erős, határozott, macsós, belül mégis gyenge, mert azt hiszi, mondandóját nem fogadod jól, netán kineveted vagy elutasítod. „De hiszen én soha nem tennék ilyet, miért fél megnyílni?!” mondod most magadban. Azért, mert más korábban megbánthatta. Sajnos, egyes nők időnként tényleg szeretik éreztetni, hogy a férfiak egója, és személyisége mennyire sérülékeny. Különösen igaz ez akkor, ha biztosak benne, hogy párjuk érzelmileg erősen kötődik hozzájuk. Így ha egy férfi veszélyét érzi, hogy esetleg ítélkezni készülsz felette, biztosra veheted, hogy nem fog megnyílni.

Ha azonban nem ítélkezel, kedvesed ezt úgy értelmezi majd, hogy őszinte lehet veled. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem lehet véleményed. Sőt! Csak megfelelő időben és módon kell közölni azt. Emellett fontos, hogy érezze, így szereted, fogadod el őt, nem akarod átformálni.

úgy vélik, ha felfednék régi titkaikat, elhagyná őket a párjuk
Férfiak és nők életében vannak olyan események, melyeket mélye rejtegetnek a külvilág, sokszor még a párjuk elöl is. Utóbbi esetben leginkább azért, mert félnek, ha ezeket a kis titkokat a szeretett nő előtt felfedik, akkor az elmegy.

 

Ha úgy érzed, párodnál titokba ütköztél, óvatosan, tapintatosan puhatolózz. Ha megnyílik, alaposan figyelj mindarra, amit megoszt veled, oldd fel a szorongását, és kínálj valamit cserébe a nyíltságáért, és ne bántsd meg, ha valóban olyan dolgot követett el régen, ami nem helyes. Inkább éreztesd vele, hogy egy csapatban játszotok, az ő oldalán állsz.

 

Próbáld az ő szempontjából nézni a történteket. Nem is gondolnád, hány férfi érzi magát magányosnak egy kapcsolatban, csak azért mert a titok, amit egyedül őriz, teljesen felemészti a lelkét. Ezért nagyon fontos a tőled kapott őszinte és pozitív visszajelzés. Érezni fogja általa, hogy te megérted, támogatod őt.

 

nem szeretik, ha felhánytorgatják a hibáikat
Bizony, azzal, ha folyton az orra alá dörgölöd, hol hibázott, mit rontott el, azzal ki tudod kergetni a világból. Ha nem ez a célod, akkor minden egyes bakit, problémát ott és akkor zárjatok le, amikor történt. Ne ess a mártírság szerepébe (sokáig hallgatsz, cipeled a terhet, aztán, amikor nem bírod, gyorsan a párodra pakolod). A legrosszabb, ha hónapok, sokszor évek múlva hánytorgatsz fel olyan dolgokat, amire már mindketten máshogy emlékeztek. Ezekből lesznek az igazi parttalan, befejezetlen viták, amivel a kapcsolatot csak lerombolni lehet.

 

mert azt hiszik, szerepet kell játszaniauk
Amikor a kapcsolat még csak a bimbódzó korszakát éli, mindkét fél szeretné a lehető legjobb oldalát mutatni, adni a másiknak – ezért általában szerepet játszik – olyat, amilyet párja elvár tőle. Aztán sokak még akkor sem hagynak fel a színjátszásnak, amikor már feloszlott a rózsaszín köd.

 

Sok férfi megrögzötten hiszi, a nők vágynak rá, hogy hazudjanak nekik, mert túl idealisták szembenézni az igazsággal. Ebben van valami. Sajnos, kicsit mi nők is hibásak vagyunk abban, hogy ez így alakult, mert elhitetjük magunkkal, tudjuk, mit érez, és hogyan gondolkodik egy férfi. És a teremtés koronái ezeknek az elvárásoknak szeretnénk megfelelni.

 

Ha eléred, hogy párod kimondja, amit valójában gondol, ne torkolld le, inkább köszönd meg, bármilyen nehéz is szembenézni az igazsággal. Azzal, hogy éppen nem tetszik neki az új frizurád, vagy nem szeretne mindig hús nélküli vacsorát. Képessé kell válnod elviselni az igazságot, mert minél kevesebb illúziót kergetsz párodat illetően, annál erősebbé és őszintébbé válhat a kapcsolatotok.

 

mert úgy érzik, a nők sem mondanak el mindent nekik!
Hogyan várhatsz el őszinteséget mástól, ha te magad sem vagy az? Bizony, a férfi megnyitásának legjobb módszere, ha te magad is nyílt és természetes vagy, hiszen ezzel megteremted a melegség, a biztonság, a megértés atmoszféráját. Ha őszinte párkapcsolatot szeretnél, először tisztázd, hogyan állsz te önmagadhoz. Ahogy önmagadat szemléled, ahogy önmagadhoz viszonyulsz, azt tükrözöd a környezeted, és a párod felé is. Ha valóban egymásra hangoltak vagytok, meglátjátok egymásban önmagatokat, és ez segít az elfogadásban.


Forrás: kiskegyed.hu