Merevedési zavar

Hogyan élik meg a férfiak merevedési problémáikat?

A férfiak nagy része, 60-70%-a fontosnak tartja a szexualitást, ezért nehezen viseli, ha nem tud megfelelni. Ráadásul úgy gondolják, hogy csak nekik van ilyen problémájuk, és bennük van a hiba, holott ez nem így van.

Hova forduljon problémájával a férfi?

A merevedési zavar mindenképp a lehető leghamarabb szakszerű segítséget kíván, mert komoly állapotoknak, cukorbetegségnek, szív- és érrendszeri bajoknak lehet az egyik első tünete. Másrészt az idő inkább fixálja a problémát, semmint megoldja.
 

A férfiak köztudottan nem szívesen mennek orvoshoz. Mi veszi rá őket, hogy segítséget kérjenek?

Jellemzően a félelem a komoly testi bajtól, vagy, ha attól tartanak, hogy nem elég jó férfiak. Előfordul, hogy a nő megpróbálja rávenni párját, menjen orvoshoz, de ezt mindenkinek magának kell akarnia. Az első lépés a legnehezebb, de sem az orvosi vizsgálatoktól, sem a szexuálpszichológusi segítségtől nem kell tartani. Egyik sem fáj.

A férfiak sokszor azért nem fordulnak külső szakemberhez, mert nem bíznak benne, hogy tud segíteni.

Pedig, ha végül eljutnak urológushoz, andrológushoz vagy szexuálpszichológushoz, ha nem is száz százalékban, de igen nagy arányban sikerül orvosolni a problémát.

Döntően testi vagy lelki okai vannak az erektilis diszfunkciónak?

Régen azt mondták, hogy 80%-ban pszichés, 20%-ban testi. Aztán fejlődött az urológia, a gyógyszeripar, önálló tudomány lett az andrológia - férfigyógyászatból 2006. óta lehet önálló szakvizsgát tenni -, az erektilis diszfunkció egyre több szervi okát sikerült megtalálni, és gyógyítani. A diagnosztika és a tüneti kezelés lehetőségei is sokat fejlődtek. Nem biztos egyébként, hogy a pszichés és szervi eredetet külön kell választani, hiszen általában kevert okú a probléma. Az egyik rárakódik a másikra. Ha a páciens először a pszichológust keresi fel, és az szervi bajra gyanakszik, úgyis el fogja irányítani a szakorvoshoz, és viszont: szervi baj híján az orvos visszairányítja a szexuálpszichológushoz. Ezt általában nehezen fogadják el a férfiak. Megfoghatatlan számukra, hogy az erekciós zavaruk pusztán lelki eredetű is lehet. Előfordul, hogy a nő és férfi egymásból vált ki rossz reakciókat, ezért érdemes a pároknak együtt keresni a lelki okokat.

Hogyan hat a nőkre párjuk merevedési zavara?

Az első reakciójuk mindenképpen az elbizonytalanodás, hogy elég jó vagyok-e, szeret-e még a másik, talán nem vagyok már elég vonzó. Féltékenységi gondolatok is megfogalmazódnak, és egészen szélsőséges reagálások - például sírógörcs - is előfordulhatnak.
Képtalálat a következőre: „potencia problémák”
 

Okozhatnak merevedési zavart a párkapcsolati problémák?

Igen. Ilyenkor a felmerülő funkciózavarok jelzésnek tekintendők, a merevedés, a férfi nemi szerve olyan, mint egy érzékeny műszer. Mindenképpen meg kell beszélni a felmerülő nehézségeket. A baj leggyakrabban eleve a kommunikációban van. Azt hisszük, hogy tudunk kommunikálni, pedig nem tudunk. Az egyik azt hiszi, hogy a másik tud a bajáról, pedig honnan tudna, ha nem mondjuk el neki. Az is baj, ha teljesen hiányzik, és az is, ha félresiklik a párbeszéd, illetve, ha a pár - nem csak a szexualitás területén - hajlamos a játszmákra. Ilyenkor a beszélgetés valójában nem arról szól, amiről szólnia kellene, pusztán vélekedések tömkelege, hogy "én azt gondolom, hogy te azt gondolod, hogy én azt gondolom, és te ezért vagy azért csinálod ezt és ezt". A felek ahelyett, hogy valóban egymásra figyelnének, egymásra volnának kíváncsiak, csak a saját vélekedésüket, feltételezésüket forgatják a fejükben.

A testiség területén is lehetnek félreértések. Lehet, hogy a másik attól, amit én szeretek, a falra mászik. Mondjuk, az egyik fél szereti a csiklandozást, a másik ki nem állhatja, a másik pedig sohasem cirógat, noha párjának ez volna ellazító. Oda kell figyelni egymásra, akarjuk a másikat megérteni.

...és a termékenységi aggályok?

A merevedési zavar közösülési képtelenség, független a megtermékenyítő képességtől. Lelkileg azonban befolyásolhatja a merevedést, ha a férfit aggasztja csökkent nemzőképessége. Ha a szexuális élet alkalmával arra koncentrál, hogy ovuláció és gyermek legyen belőle, akkor az embert stresszeli, hogy mindig jól kell teljesítenie. Az erekció optimális működésének, akárcsak a többi élettani folyamatnak, megvannak a maga feltételei, amit az ábra is mutat. Ha az akarás - vagy a vágy - túl nagy, az éppúgy gátja a megfelelő merevedésnek, mintha túl kicsi.

 

Merevedési zavar és hűtlenség? Hozhat-e megoldást a partnercsere?

Nem mintha párját akarná megcsalni, de a gondolat bizony felmerülhet, mert a férfi elsősorban szervi bajtól tart, és ezt szeretné tesztelni. E próba feszültsége eleve elegendő ahhoz, hogy a teszt kudarccal végződjék. Ha hasonlóan próbaképpen végzett önkielégítéskor a tesztszituáció ellenére jó a merevedés, csak kedvesével nem, akkor az illető tudhatja, baja nem szervi természetű. Akkor mégis mi okozza a gondot párjával? Pont az, hogy túl jó kar lenni, állandóan bizonyítani akar. A férfiak hajlamosak efféle maximalizmusra. Tudomásul kell venni, hogy a férfiszervezet nem gép, amit mindig csúcsra lehet járatni.

Más partner kipróbálásának azért nincs értelme, mert ugyanannak a bizonyítási kényszernek a gátló hatása meghiúsítja az aktust. Hivatásos hölggyel is csak ugyanez a helyzet, sőt, az ilyen kudarc tovább ront az önbizalmon.  Főleg 50 éves kor fölött, a kapuzárási pánik idején szoktak a férfiak más nőkkel próbálkozni, terápiás módszernek semmiképp nem alkalmas.

A férfiaknak is tudatosítani kell, hogy nem maga az aktus a lényeg, nem mindig erre van szükség. Néha elég az ölelés, csókolgatás, simogatás. Ezek a pillanatok azért fontosak, mert segítenek oldani a feszültséget, ellazulni. A csók szeretetteljessé, meghitté teszi a pillanatot, feledteti a teljesítmény kényszerét. A testi érintésnek, a türelmes gyengédségnek gyógyító hatása van bármely betegségben, ami valamilyen módon hozzájárulhat a merevedési készség romlásához. Álmosan nem szabad erőltetni a testi együttlétet, ilyenkor kiadós alvásra van szükség!

Képtalálat a következőre: „potencia problémák”

 

Az orvos sok esetben eredményesen kezeli az erektilis diszfunkciót. Az esetek többségében egy életen át szükség lesz a gyógyszerre. Az ember úgy érezheti, hogy "igen ám, de csak gyógyszerrel sikerül, tehát mégiscsak baj van velem..."

Sokakat nem zavar a gyógyszer, a lényeg, hogy a dolog megoldódott. Az is jellemző a férfiakra, hogy mivel az egyszerű megoldásokat kedvelik, ha nem a megtalált szervi bajjal és az erre adott orvossággal távoznak a doktortól, azt hiszik, az orvosnak nincs igaza. Pedig lehet, hogy az orvos csak azért intézte el páciensének problémáját olyan gyorsan, mert nem volt ideje részletes magyarázatot adni és a lelkét is megnyugtatni. Ilyenkor szexuálpszichológusként megerősítem az orvos véleményét. Én főleg olyanokkal találkozom, akik a gyógyszerszedéstől függetlenül az alapvető ok felderítésével és megoldásával is szeretnének foglalkozni.

 

Kialakulhat-e pszichés függőség az erektilis diszfunkcióra felírt gyógyszertől?

Ez nem hasonlítható a kábítószerhez vagy nikotinfüggőséghez, de igen, előfordul. Vannak páciensek, akik azért járnak hozzám, mert el akarják hagyni a gyógyszert. Ezt el kell fogadnia az orvosnak is. Fel kell kínálni ezt a lehetőséget is. Mindenki döntse el, mit szeretne. Akarata ellenében úgysem fogom tudni meggyőzni a hozzám fordulót, hogy ne legyen ilyen igénye.

 

Merre vezet a kiút az erektilis diszfunkcióból?

A gyógyszeres kezelés lehetősége mellett induljunk ki abból, hogy fokozott szorongás, feszültség okozhatja a merevedési zavarokat. Az ilyen emberekre a túlzott feszültség, a maximalizmus jellemző. Meg kell tanulniuk relaxálni, ellazulni. Ezt, az alvás és ébrenlét közötti állapotot használjuk feszültségoldásra. A "lelazulás" nem oltja ki a lelkiismereti funkciókat, sőt ilyenkor lehet megtanulni működtetni. Az aktív relaxáció, a sport vagy a tánc is jó. Ellazult állapotban a tudat alatti segítségével ismerhetők fel csak igazán a lelki okok, a félelmek, harag, sértettség és még sorolhatnám, tisztázódnak a lelkiismereti kérdések.

Elkezdhetünk önismereti tréninget, a partnerrel végzett kommunikációs gyakorlatot, amikor jegyzeteljük szavait, és elhatározzuk, hogy teljesen odafigyelünk rá, végigvárjuk mondandóját.

Végül megnyugtatásul; a nők többnyire sokkal empatikusabbak, segítőkészebbek, mint azt a férfiak gondolnák.
forrás:webbeteg
Képtalálat a következőre: „potencia problémák”

 

 

Strong Man Megérkezett!

Gyógynövény-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Megrendelhető :

Diszkrét csomagolásban, ingyenes házhoz szállítással a www.trendishop.hu 

 

Ajánljuk:

 •   potencia problémákra

 •   libidó növelésére

 •   prosztata jobb működéséért

 •   spermiumok számának  és mozgásának hatékonyságáért.

 •   stresszes életvitelűeknek

 •   sportolóknak

 •   ötven év feletti  férfiak vitalizálásra

 •   kízárólag 18 év felett  ajánlott!

Kiszerelés: 20 db

Összetétel: 

 • egyedi kombináció

 •  növényi hatóanyagokat : gyömbért+ Panax ginsenget +fűrészpálma kivonatot+ cinket + L-arginint tartalmaz!

 •  Adalékanyagot nem tartalmazó termék!

 • Wessling Labor által bevizsgált  !

Adagolás:  Felnőtteknek alkalmanként 1 kapszulát bőséges folyadékkal ajánlott bevenni!

 

 

Tünet vagy betegség a merevedési zavar?

Gondolták volna, hogy ha nem tudnak teljesíteni az ágyban akkor valamilyen szívbetegségük kezdődik, vagy tönkrement az érrendszerük, netán cukorbetegek?!

Tisztelt Hölgyek!
Gondolták volna, hogy ha partnerük férfiassága alább hagyott annak lehet komoly szervi megbetegedés az oka?

A merevedési zavar az első intőjel lehet, az első figyelmeztetés, hogy valami baj van a szervezetben, és sürgősen fel kell keresni a szakorvost. A zavar hátterében 80%-ban szervi megbetegedés áll. A magas vérnyomás, a magas vérzsír-szint, az elhízás, a cukorbetegség, a túlzott mértékű dohányzás, mind szervi megbetegedést okoz azáltal, hogy a szervezet érrendszerét károsítja.

Kevés dolog növeli olyan mértékben a férfiak önbecsülést, mint a jó merevedési képesség. Ennek a képességnek az elvesztése nagy kudarc, ha nem az egyik legnagyobbik kudarc a férfi életében. A férfiak életminőségét meghatározó tényező, hogy bármikor képesek legyenek a minőségi szexuális életre. A zavartalan, harmonikus párkapcsolat megtartásához is nélkülözhetetlen a férfi szexuális teljesítő képességének megőrzése. Különböző magyar és nemzetközi felmérések alátámasztják, hogy a párkapcsolat megszakadásának egyik meghatározó oka lehet a férfi szexuális teljesítőképességének hiánya. Ennek ellenére a férfiak sokszor hónapokat esetleg éveket várnak, hogy spontán megoldódjon a problémájuk. Eközben szoronganak, szégyellik bevallani sikertelenségeiket. Sokszor még a feleségükkel, élettársukkal sem beszélnek róla. A bátortalanabb férfiak számára pedig léteznek olyan anonim információforrások, ahol az érintettek diszkréten kaphatnak választ kérdéseikre.

Sokszor egy egyszerű kivizsgálás fényt deríthet a társbetegségre (magas vérnyomás, zsíranyagcsere-zavar, cukorbetegség), amelyeket ha időben felismerünk, megelőzhetjük a betegségek súlyosabb szövődményeinek kialakulását.

Merevedési zavarról beszélünk akkor, ha a férfi tartósan képtelen a szexuális tevékenységhez szükséges merevedés elérésére, illetve a merevedés fenntartására.
A merevedési zavar különböző mértékű lehet: súlyos,mérsékelt a zavar,enyhe mértékŰ

 

Az Egyesült Államokban 34 millióra teszik a merevedési zavarban szenvedő férfiak számát, világszerte több mint 150 millió férfit érint ez a probléma. Hazai, 2002-ben elvégzett felmérések adatai alapján, Magyarországon 350.000 - 400.000 között lehet a merevedési zavarban szenvedő férfiak száma. A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján végzett felmérés szerint az ott jelentkezett urológiai betegek között az e probléma előfordulása 77%-osnak bizonyult. A merevedési zavar jelentőségét gyakori előfordulása, párkapcsolati és magánéleti, valamint társadalmi-szociális kihatásai adják.

Merevedési zavar leggyakoribb szervi okai

Ma már tudjuk, hogy ezek a betegségek a szervezet teljes érrendszerét károsítják. Az erek elzáródása következtében minden szervünk kisebb nagyobb mértékben károsodik. A hímvesszőben elhelyezkedő, a merevedésért felelős erek átmerője kisebb, mint például a szív izomzatot ellátó artériáké. Ezért az érelmeszesedés korai stádiumában a hímvessző erei már akkor beszűkülnek, amikor a szív vérellátása még megfelelő. Így érthető, hogy a merevedési zavar akár 1-2 évvel megelőzheti a később kialakuló infarktust, szívizom elhalást.

Ugyan ilyen módon hat az erekre a cukorbetegség, amely ezen kívül az idegrendszert is károsítva tovább rontja a merevedési zavart. A hosszan fennálló cukorbetegség esetén igen gyakran találkozunk ilyen problémával. Nem ritka, hogy a merevedési zavarral jelentkező páciensnél a kivizsgálás során derül ki, hogy a cukorbetegség már évek óta fenn áll. Ilyen esetekben már számolni kell más szövődményekkel is pld. látászavar, vesekárosodás, stb.

A zsíranyagcsere zavara szintén károsíthatja a szervezet érrendszerét, így a hímvesszőben elhelyezkedő, a merevedés létrejöttében meghatározó jelentőségű artériákat. Nem kell ahhoz túlsúlyosnak lenni, hogy a vérben a triglicerid, a koleszterin szint magasra emelkedjen. Sokszor a normál testalkatú vagy éppen sovány pácienseknél is előfordul genetikai okokból zsíranyagcsere zavara. Ha valaki túlsúlyos, akkor nagyobb az esélye erre. Akár sovány, akár kövér, ha zsíranyagcsere zavar áll fenn akkor pár év alatt kialakulhat a merevedés zavara.

A merevedési zavar megelőzése, prevenciója érdekében ugyanúgy kell eljárnunk, mint ahogyan a szív-érrendszeri vagy anyagcserezavarok megelőzése érdekében tennénk. Keressük és ismerjük fel a rizikófaktorokat, ösztönözzük egészséges életmódváltásra a beteget, alkalmazzuk a gyógyszeres prevenció lehetőségeit a betegség megelőzésére.

A merevedési zavar korszerű ellátását a családorvosok és a szakorvosok (belgyógyászok, kardiológusok, szexuál-pszichológusok, urológusok-andrológusok) együttműködése biztosíthatja. Az urológus, andrológus szakorvos nemcsak a merevedési zavar közvetlen kezelését végzi, hanem a kivizsgálás során törekszik megtalálni azokat az alapbetegségeket, melyek tüneteként jelentkezik a probléma. A vizsgálatok nem járnak kellemetlenséggel, gyorsan elvégezhetők. (vér, vizelet, fizikális vizsgálat, vérnyomásmérés stb.)

A célorientált kivizsgálás és kezelés során a szakorvosok nem végeznek bonyolult, fölösleges vizsgálatokat, hanem a merevedési zavar gyors, hatékony kezelésére koncentrálnak és csak azokat a vizsgálatokat végzik el, melyek segítenek az alapbetegségek felismerésében és a gyógyszeres kezeléshez (legtöbb esetben foszfodiészterázbénító gyógyszerek adása) felétlenül szükségesek. Kellemetlen, speciális tesztekre csak a betegek töredékénél van szükség. Ritkán más specialistához is tovább kell küldeni a pácienst.

Az urológus/andrológus szakorvos feladata az egyéb szexuális problémák tisztázása. Ilyen például: a libidó, a nemi vágy csökkenése, fájdalmas közösülés, korai magömlés, kóros ejakuláció vagy az orgazmus zavarai. Urológus/andrológus szakorvosi ellátást igényelnek természetesen azok a betegek is, akik a gyógyszeres (foszfodiészteráz-bénító) kezelésre nem reagálnak és invazív vagy műtéti kezelést igényelnek.

A foszfodiészterázbénító gyógyszerek megjelenése a merevedési zavar egyszerű, hatékony és biztonságos kezelését teszi lehetővé. Ezek alkalmazásával a páciensek elkerülhetik a szexuális kudarcot, megőrizhetik testi, lelki egészségüket. Életminőségüket nem rontja a kudarc élményekből fakadó szorongás, maga biztosságuk helyreállítása növeli munka és teherbíró képességüket.

Az új, korszerű megoldásoknak köszönhetően a potenciazavar ma már a legtöbb esetben hatékonyan kezelhető, sőt van olyan megoldás, amellyel a természetes szexuális élet lehetősége is biztosított, így az érintett pároknak nem kell lemondaniuk a szexuális életben oly fontos szerepet játszó intimitásról, meghittségről.

A rövid hatású készítmények felfedezését követően, az orvostudomány fejlődésének köszönhetően ma már hozzáférhető az ún. hosszú hatástartamú készítmény.

Napjainkban kétféle hatásmechanizmusú szert ismerünk: a gyors hatásúak átlagosan fél óra alatt fejtik ki a hatásukat, és maximálisan 4-5 órán át képesek segíteni az erekció kialakulását. A hosszú hatástartamú gyógyszer azt jelenti, hogy szexuális stimulust követően akár 36 órán belül bármikor, spontán módon képes a kezelt férfi a merevedésre.

A megfelelő terápiát az orvos a pácienssel közösen alakítja. A páciens elmondja elvárásait, szexuális szokásait és a rendelkezésre álló hatékony, terápiás lehetőségek közül kiválasztják az adott esetben a legmegfelelőbbet. Több hazai és nemzetközi felmérés felhívta a figyelmet arra, hogy páciensek legfontosabb elvárása, hogy az együttlétük időpontját ne kelljen előre pontosan meghatározni. Akkor éljenek szexuális életet, amikor éppen kedvük van hozzá. Ne kelljen az órát figyelgetni, nehogy „kifussanak” az időből. A hosszú hatástartamú megoldás segítségével pl. nem fordulhat elő, hogy amire „odajut” a pár, elmúlik a hatás, ezzel az időkényszer okozta nyomás is megszűnik és újra természetes élményhez köthető a szexuális élet.

Dr. Kardos Róbert

forrás : phoenix.hu

Merevedési zavarnak, más néven erektilis diszfunkciónak (ED), azt nevezzük, amikor a hímvessző merevségi állapota nem elegendő a közösülés létrejöttéhez, vagy eredményes befejezéséhez. A betegség megértéséhez fontos megismerni a merevedés mechanizmusának alapjait. Rizikófaktorok A betegség kialakulásával kapcsolatban kiemelt jelentőséggel bír a beteg életkora, az alapbetegségek illetve a káros szenvedélyek megléte. Ezek tükrében mindenki felmérheti, hogy mekkora kockázatnak van kitéve. A merevedés (erekció) folyamatának megkezdődését pszichés és lelki tényezők egyaránt segítik. Ezek mellett a hormonális és idegi szabályozás következtében megnő a hímvessző véráramlása, és lecsökken a visszaáramlás, így a beáramló vér megtölti a simaizom ellazulás miatt kitágult a barlangos testeket. A közösülés befejeződésével a hímvessző vénái kinyílnak, a vér kiáramlásával a hímvessző nyugalmi állapotba kerül. A mechanizmust bármely ponton érő sérülés vagy káros külső hatás merevedési zavarhoz vezethet.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/potenciazavar/2949/merevedesi-zavarok-kialakulasa
Merevedési zavarnak, más néven erektilis diszfunkciónak (ED), azt nevezzük, amikor a hímvessző merevségi állapota nem elegendő a közösülés létrejöttéhez, vagy eredményes befejezéséhez. A betegség megértéséhez fontos megismerni a merevedés mechanizmusának alapjait. Rizikófaktorok A betegség kialakulásával kapcsolatban kiemelt jelentőséggel bír a beteg életkora, az alapbetegségek illetve a káros szenvedélyek megléte. Ezek tükrében mindenki felmérheti, hogy mekkora kockázatnak van kitéve. A merevedés (erekció) folyamatának megkezdődését pszichés és lelki tényezők egyaránt segítik. Ezek mellett a hormonális és idegi szabályozás következtében megnő a hímvessző véráramlása, és lecsökken a visszaáramlás, így a beáramló vér megtölti a simaizom ellazulás miatt kitágult a barlangos testeket. A közösülés befejeződésével a hímvessző vénái kinyílnak, a vér kiáramlásával a hímvessző nyugalmi állapotba kerül. A mechanizmust bármely ponton érő sérülés vagy káros külső hatás merevedési zavarhoz vezethet.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/potenciazavar/2949/merevedesi-zavarok-kialakulasa
zavarnak, más néven erektilis diszfunkciónak (ED), azt nevezzük, amikor a hímvessző merevségi állapota nem elegendő a közösülés létrejöttéhez, vagy eredményes befejezéséhez. A betegség megértéséhez fontos megismerni a merevedés mechanizmusának alapjait. Rizikófaktorok A betegség kialakulásával kapcsolatban kiemelt jelentőséggel bír a beteg életkora, az alapbetegségek illetve a káros szenvedélyek megléte. Ezek tükrében mindenki felmérheti, hogy mekkora kockázatnak van kitéve. A merevedés (erekció) folyamatának megkezdődését pszichés és lelki tényezők egyaránt segítik. Ezek mellett a hormonális és idegi szabályozás következtében megnő a hímvessző véráramlása, és lecsökken a visszaáramlás, így a beáramló vér megtölti a simaizom ellazulás miatt kitágult a barlangos testeket. A közösülés befejeződésével a hímvessző vénái kinyílnak, a vér kiáramlásával a hímvessző nyugalmi állapotba kerül. A mechanizmust bármely ponton érő sérülés vagy káros külső hatás merevedési zavarhoz vezethet.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/potenciazavar/2949/merevedesi-zavarok-kialakulasa
zavarnak, más néven erektilis diszfunkciónak (ED), azt nevezzük, amikor a hímvessző merevségi állapota nem elegendő a közösülés létrejöttéhez, vagy eredményes befejezéséhez. A betegség megértéséhez fontos megismerni a merevedés mechanizmusának alapjait. Rizikófaktorok A betegség kialakulásával kapcsolatban kiemelt jelentőséggel bír a beteg életkora, az alapbetegségek illetve a káros szenvedélyek megléte. Ezek tükrében mindenki felmérheti, hogy mekkora kockázatnak van kitéve. A merevedés (erekció) folyamatának megkezdődését pszichés és lelki tényezők egyaránt segítik. Ezek mellett a hormonális és idegi szabályozás következtében megnő a hímvessző véráramlása, és lecsökken a visszaáramlás, így a beáramló vér megtölti a simaizom ellazulás miatt kitágult a barlangos testeket. A közösülés befejeződésével a hímvessző vénái kinyílnak, a vér kiáramlásával a hímvessző nyugalmi állapotba kerül. A mechanizmust bármely ponton érő sérülés vagy káros külső hatás merevedési zavarhoz vezethet.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/potenciazavar/2949/merevedesi-zavarok-kialakulasa
erevedési zavarnak, más néven erektilis diszfunkciónak (ED), azt nevezzük, amikor a hímvessző merevségi állapota nem elegendő a közösülés létrejöttéhez, vagy eredményes befejezéséhez. A betegség megértéséhez fontos megismerni a merevedés mechanizmusának alapjait. Rizikófaktorok A betegség kialakulásával kapcsolatban kiemelt jelentőséggel bír a beteg életkora, az alapbetegségek illetve a káros szenvedélyek megléte. Ezek tükrében mindenki felmérheti, hogy mekkora kockázatnak van kitéve. A merevedés (erekció) folyamatának megkezdődését pszichés és lelki tényezők egyaránt segítik. Ezek mellett a hormonális és idegi szabályozás következtében megnő a hímvessző véráramlása, és lecsökken a visszaáramlás, így a beáramló vér megtölti a simaizom ellazulás miatt kitágult a barlangos testeket. A közösülés befejeződésével a hímvessző vénái kinyílnak, a vér kiáramlásával a hímvessző nyugalmi állapotba kerül. A mechanizmust bármely ponton érő sérülés vagy káros külső hatás merevedési zavarhoz vezethet.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/potenciazavar/2949/merevedesi-zavarok-kialakulasa
erevedési zavarnak, más néven erektilis diszfunkciónak (ED), azt nevezzük, amikor a hímvessző merevségi állapota nem elegendő a közösülés létrejöttéhez, vagy eredményes befejezéséhez. A betegség megértéséhez fontos megismerni a merevedés mechanizmusának alapjait. Rizikófaktorok A betegség kialakulásával kapcsolatban kiemelt jelentőséggel bír a beteg életkora, az alapbetegségek illetve a káros szenvedélyek megléte. Ezek tükrében mindenki felmérheti, hogy mekkora kockázatnak van kitéve. A merevedés (erekció) folyamatának megkezdődését pszichés és lelki tényezők egyaránt segítik. Ezek mellett a hormonális és idegi szabályozás következtében megnő a hímvessző véráramlása, és lecsökken a visszaáramlás, így a beáramló vér megtölti a simaizom ellazulás miatt kitágult a barlangos testeket. A közösülés befejeződésével a hímvessző vénái kinyílnak, a vér kiáramlásával a hímvessző nyugalmi állapotba kerül. A mechanizmust bármely ponton érő sérülés vagy káros külső hatás merevedési zavarhoz vezethet.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/potenciazavar/2949/merevedesi-zavarok-kialakulasa
erevedési zavarnak, más néven erektilis diszfunkciónak (ED), azt nevezzük, amikor a hímvessző merevségi állapota nem elegendő a közösülés létrejöttéhez, vagy eredményes befejezéséhez. A betegség megértéséhez fontos megismerni a merevedés mechanizmusának alapjait. Rizikófaktorok A betegség kialakulásával kapcsolatban kiemelt jelentőséggel bír a beteg életkora, az alapbetegségek illetve a káros szenvedélyek megléte. Ezek tükrében mindenki felmérheti, hogy mekkora kockázatnak van kitéve. A merevedés (erekció) folyamatának megkezdődését pszichés és lelki tényezők egyaránt segítik. Ezek mellett a hormonális és idegi szabályozás következtében megnő a hímvessző véráramlása, és lecsökken a visszaáramlás, így a beáramló vér megtölti a simaizom ellazulás miatt kitágult a barlangos testeket. A közösülés befejeződésével a hímvessző vénái kinyílnak, a vér kiáramlásával a hímvessző nyugalmi állapotba kerül. A mechanizmust bármely ponton érő sérülés vagy káros külső hatás merevedési zavarhoz vezethet.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/potenciazavar/2949/merevedesi-zavarok-kialakulasa
erevedési zavarnak, más néven erektilis diszfunkciónak (ED), azt nevezzük, amikor a hímvessző merevségi állapota nem elegendő a közösülés létrejöttéhez, vagy eredményes befejezéséhez. A betegség megértéséhez fontos megismerni a merevedés mechanizmusának alapjait. Rizikófaktorok A betegség kialakulásával kapcsolatban kiemelt jelentőséggel bír a beteg életkora, az alapbetegségek illetve a káros szenvedélyek megléte. Ezek tükrében mindenki felmérheti, hogy mekkora kockázatnak van kitéve. A merevedés (erekció) folyamatának megkezdődését pszichés és lelki tényezők egyaránt segítik. Ezek mellett a hormonális és idegi szabályozás következtében megnő a hímvessző véráramlása, és lecsökken a visszaáramlás, így a beáramló vér megtölti a simaizom ellazulás miatt kitágult a barlangos testeket. A közösülés befejeződésével a hímvessző vénái kinyílnak, a vér kiáramlásával a hímvessző nyugalmi állapotba kerül. A mechanizmust bármely ponton érő sérülés vagy káros külső hatás merevedési zavarhoz vezethet.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/potenciazavar/2949/merevedesi-zavarok-kialakulasa