Spermium vitaminok

Vitaminok a spermiumszám növelésére!

 
 

Sajnos hazánkban igen kevés orvos tájékoztatja a pácienseit hogy a gyermekvállalás előtt mennyire fontos a vitaminháztartás feltöltése. De azoknak a pároknak sem hangsúlyozzák ezt, akik esetleg már évek óta hiába várnak a gyermekáldásra, pedig a vitaminok kombinálásával nagyban növelhető a spermiumszám is.

Mára már kutatások igazolták, hogy a szabadgyökök nagyban károsítják a spermiumok életminőségét, hiszen az egészséges spermiumtermelődéshez egy egészséges szervezetre van szükség. Ha szervezetünk vitaminhiánnyal küzd gondoskodni, kell a pótlásukról, hiszen gyakran bizonyos vitaminok és ásványi anyag nagyban növelik a spermium mennyiségét.

Természetesen fontos hogy ne vigyük túlzásba a vitaminszedést, csak annyit szedjünk be, mint amennyit naponta ajánlanak.

Nézzük milyen vitamint érdemes a leendő apákkal szedetni!

C-vitamin

A C-vitamin köztudottan antioxidáns hatással bír, így megvédi a spermiumokat a stressztől, és javítja a minőségüket, főleg azoknál a férfiaknál fontos ez, akik rendszeresen dohányoznak. Gyakran felmerül a férfiaknál az úgynevezett „agglutináció” amikor a spermiumok összetapadnak, így nagyban csökken a megtermékenyítés esélye. Ebben az esetben napi 1 gramm C-vitamin bevitele nagyban javítja a spermiumok minőségét.

Cink

Maga az ondó egy cinkben gazdag anyag, így ez az egyik legfontosabb ásványi anyag a férfiak számára. Épp ezért a cinket „termékenységi ásványi anyagként” is emlegetik, ezért mondják pl., hogy az osztriga jó hatással van a férfiasságra, mert rendkívül gazdag cinkben. A cinkhiány egyes férfiaknál a spermiumszám csökkenését, sőt egyes esetekben meddőséghez is vezethet. Érdemes olyan vitamin készítményt vásárolni, ahol a cinket párosítják a C vitaminnal.

B12 vitamin

A B12 vitamin szintén nagyban növeli a spermiumok mozgékonyságát, azoknál a férfiaknál, akik napi szinten kaptak szájon át szedhető B12 vitamint, megnőtt a spermiumok mozgékonysága.

E vitamin

Az E vitamin hiány szintén meddőséghez is vezethet, kutatások és vizsgálatok is alátámasztották, hogy ha mindkét partnernek naponta 100-200 I.U. mennyiségű E vitamint adtak, jelentősen növelte a teherbeesést. Az E vitamint tehát érdemes a nőknek és a férfiaknak is szedni.

Q10 enzim

A Q10 enzim a szervezet sejtjeinek az energia termelésekor játszik fontos szerepet. Ma még nem ismert a spermiumokra gyakorolt hatása, de szintén kutatások igazolták, hogy ha egy férfi két héten át napi 10 mg.-os mennyiségben szedi a Q10-et, mind a spermiumok mennyiségét, mind a mozgékonyságát nagyban megnöveli. Egy másik vizsgálat kimutatta, hogy azoknál a pároknál, akiknél előtte Q10 enzimet adtak a férfiaknak, jelentősen nőt a mesterséges megtermékenyítés sikere.

Szelén

A szelén szintén egy fontos antioxidáns, amely az E,-C,- és A vitaminnal együtt fejti ki pozitív hatását. Meddő férfiakon végeztek kísérletet ahol napi 100 mikro gramm szelént adtak három hónapon át, és nagyban javult a spermiumok mozgékonysága.

Kalcium

A kalcium hatása nem bizonyított tény, mégis érdemes a többi vitaminnal együtt szedni, mivel a spermiumok mozgékonysága a bennük levő kalcium koncentrációjától függ.

L -karnitin

Az L- karnitin egy másik aminosavszerű anyag, amelyet a szervezet állít elő, a húsokban található meg. Az L- karnitinre szükség van a hímivarsejtek normális működéséhez, előzetes kutatások szerint, ha 4 hónapig étrend kiegészítő formájában szed egy férfi L -karnitint, nagyban megnövelhető a spermiumok mozgékonysága.

Szuper AKCIÓK:
www.trendishop-webaruhaz.hu/kiemelt-akcio/